MijnMilieuMening Pilot bij het Almere College​

Wij als jongerenmilieuraad willen de mening van jongeren vertegenwoordigen. Daarom zijn we hard bezig gegaan met het maken van mijnmilieumening.nl. Een tool waar jongeren informatie krijgen en gebaseerd op deze informatie hun mening over milieu kunnen geven. Naast dat de tool door jongeren is gemaakt moesten we ook testen of jongeren het ook een echt goede tool vonden. 

21 december 2022 hebben we de tool dan ook getest met een een 3 VWO klas op het Almere College. Dit mochten Maarten Fokma (ik) samen met Ghazala Arain doen. Na een gezellige treinreis en een voorbereidend gesprek met de docent konden we beginnen met de gastles. Eerst een korte uitleg over de jongerenmilieuraad en de tool, daarna lekker bezig met de tool!

Toen de leerlingen bezig gingen met de tool kwamen er meteen al dingen aan het licht. Voornamelijk positieve dingen, zoals dat de onderwerpen leuk en duidelijk waren en dat er voldoende informatie was om de vragen te beantwoorden. Ook was er meer kritische feedback, zoals dat het taalgebruik soms onnodig moeilijk was en dat bepaalde functies niet werkte naar behoren. Dit hebben we natuurlijk ook aangepast :). Na het testen van de tool hebben de leerlingen met ons mee gedacht over de naam van de tool en de prijs voor de prijsvraag. Dus als jij een uitje wint, dan kan je de leerlingen van het Almere college bedanken!

Al met al een hele leuke dag en nuttige dag. En nogmaals dank aan de leerlingen voor de goede feedback. En dank aan de docent en het almere college voor het feit dat we een gastles konden geven.