Onze projecten

adam-jang-8pOTAtyd_Mc-unsplash

Communicatie

Op reis gaan, een trein pakken of besluiten wat je vanavond gaat eten. Al snel pak je tegenwoordig je telefoon erbij om meer informatie te krijgen om je besluit te maken. Want hoe kan je een beslissing maken zonder alle relevante informatie in handen te hebben? Daarom focust de JMR zich bij dit project volledig op het communiceren van neutrale feitelijke ontwikkelingen op het gebied van milieu. Zodat iedereen die wil, een goede basis aan informatie heeft om mee te praten. Rechtstreeks vanuit de jongeren die meeschrijven aan het milieubeleid van Nederland.

Wil je weten hoe deze communicatie eruit ziet? Bekijk onze social media accounts!

adam-jang-8pOTAtyd_Mc-unsplash
kind

Onderwijs en Opinie

Je hebt als jongere een mening over het huidige milieubeleid, je hebt de motivatie om je mening te uiten en bent niet bang om dit te doen. Helemaal tof! Maar hoe uit je jouw mening op een manier dat er ook echt naar geluisterd wordt? Met een vaste plek aan de tafel bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zou je natuurlijk lid kunnen worden van de JMR. Maar wij snappen dat niet iedereen daar de zin of tijd voor heeft. Daarom zoeken wij bij dit project naar een manier om zoveel mogelijk meningen van jongeren te verzamelen, maar dan op een coole manier.

rene-pot-b9H47hnn8JM-unsplash

Beleid

Meeschrijven aan nationaal milieubeleid, het klinkt heel groot. Breek je het echter op in kleinere stappen dan wordt het steeds duidelijker wat er moet gebeuren om de Nederlandse leefomgeving net dat stukje veiliger, gezonder en duurzamer te maken. Bij dit project kijken wij dan ook naar hoe wij het beste beleidsadvies kunnen leveren. Op een manier waar alle jongeren, ongeacht hun opleiding of achtergrond, hun eigen mening er in kwijt kunnen. Zo houden wij nationaal milieubeleid toegankelijk voor iedereen onder de 30.

Onderwerpen waar wij op dit moment naar kijken zijn bijvoorbeeld een areelstrategie, lichtvervuiling en luchtvervuiling. Wil je meer weten over hoe wij beleid schrijven en wat voor onderwerpen wij daarin behandelen? Schrijf je in voor onze nieuwbrief, dan houden wij je op de hoogte!

rene-pot-b9H47hnn8JM-unsplash
jed-villejo-bEcC0nyIp2g-unsplash

JMR-Z

Voor de snelle mensen onder ons, heeft dit project inderdaad te maken met de jongere mensen onder de Nederlanders. JMR-Z is een actief team binnen de JMR die zich inzet voor het betrekken van minderjarigen bij nationaal milieubeleid. Binnen het team krijgen jongeren de kans om te leren, input te leveren op nationaal milieubeleid en projecten te draaien die gericht zijn op milieu (beleid).

Wil jij meehelpen de mening van jongeren te vertegenwoordigen daar waar het ertoe doet?