Onze doelen

Waarom wij er zijn

Een gezonder, veiliger en duurzamer Nederlands milieu voor iedereen

Waarom wij bestaan en wat ons motiveert als organisatie? Dat valt voor ons samen te vatten in 3 doelen. Diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid. Termen die je waarschijnlijk al veel vaker voorbij bent gekomen. Kom er achter wat deze termen betekenen binnen de Jongerenmilieuraad en waar wij als organisatie naartoe werken.

Onze doelen: een gezond, veilig en duurzaam milieu voor iedereen

Onze Doelen

Waar wij naartoe werken

Een gezonder, veiliger en duurzamer Nederlands milieu

Het is misschien een opendeur voor een milieu gerelateerde organisatie, maar ons hoofddoel is het creëren van een gezonder, veiliger en duurzamer Nederlands milieu. Dit is echter niet alleen ons doel, dit doel belichaamt de kernwaarden van het Nederlands Milieubeleidskader (NMK) en het opkomende Nederlands Milieubeleidsplan waar wij als Jongerenmilieuraad aan mee schrijven.

Diversiteit

Diversiteit, je hebt het woord de laatste tijd vast wel een voor zien komen. Echter ligt diversiteit op zijn eigen manier aan de grondslag van de JMR. Wij zijn van de mening dat diversiteit in meningen, achtergronden en leeftijden etc. cruciaal is bij het schrijven van een beleid dat voor nationaal niveau bestemd is. Door samen te schrijven aan beleid met een diverse groep jongeren werkt de JMR toe naar een beleid dat voor alle Nederlanders een gezonder, veiliger en duurzamer milieu belichaamt.

Bij ons staan jongeren centraal.

Inclusiviteit

Een gezonder, veiliger en duurzamer Nederlands milieu is natuurlijk een mooi doel om naar te streven. Wat een gezonder, veiliger en duurzamer milieu betekent verschilt natuurlijk per persoon. Voor de een is het veilig kunnen fietsen, terwijl een ander juist denkt aan minder luchtvervuiling. Om te zorgen dat een beleid geschreven wordt met een uitwerking waar zoveel mogelijk Nederlanders zich in kunnen vinden, is het belangrijk om mensen zoveel mogelijk de kans te geven hun mening te geven.

Duurzaamheid

De Jongerenmilieuraad werkt in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar een milieubeleid dat voor de komende 30 jaar gaat bepalen hoe wij als Nederlanders om zullen gaan met ons milieu. Een beleid dat duurzaam is en tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen is daarbij een doel waarna wij streven.

Wil jij meehelpen de mening van jongeren te vertegenwoordigen daar waar het ertoe doet?