Werkgroep Beleid

Als lid van de Werkgroep Beleid zul je de input van jongeren vertalen naar beleidsadvies voor het Nationaal MilieuProgramma (NMP). Verder organiseer je een aantal themasessies samen met Team NMP om met beleidsmakers te discussiëren over milieuthema’s die door jongeren belangrijk worden gevonden!

Door goede samenwerking met het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, waar Team NMP onder valt, opent de JMR de weg voor jongeren om hun zorgen, ideeën en meningen uit te spreken. De ideeën van jongeren moeten nog wel vertaald worden naar duidelijke beleidsadviezen.

Als lid van de werkgroep Beleid ben je de schakel tussen de jongeren in Nederland en de overheid. Je vertaalt hierbij de opgehaalde meningen van jongeren naar beleidsadvies. Deze beleidsadviezen worden gedeeld met het Team NMP, die het Nationaal MilieuProgramma (NMP) schrijven. Het is dus belangrijk dat hier ook milieuthema’s in komen te staan die jongeren belangrijk vinden, en hier kun jij bij helpen! 

Naast het delen van beleidsadviezen, organiseer je enkele themasessies met Team NMP. Tijdens deze sessies voer je met andere JMR-leden en de beleidsmakers een discussie over de praktische kant van het beleidsadvies dat jullie geven. Hierbij nodig je ook experts uit die jullie kunnen ondersteunen.

  • Je doet mee aan samenwerking met andere gemotiveerde jongeren die ook willen bouwen aan een mooier Nederland
  • Je hebt mogelijkheid om impact te maken op het milieubeleid van de komende 30 jaar
  • Er zijn gezellige activiteiten en bijeenkomsten waaraan je mee kan doen
  • Je krijgt de mogelijkheid om trainingen te volgen om aan bepaalde vaardigheden te werken
  • Je kan meer kennis krijgen over processen die voorafgaan aan beleid
  • Jongeren vertegenwoordigen zo de schakel tussen hen en het ministerie
  • Je kan schrijven aan beleidsadvies op basis van een breed opgehaalde mening
  • Je komt in contact met experts die kennis hebben over de milieuthema’s die jullie terug willen zien in het NMP
Foto werkgroep participatie

Open vacatures?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij op deze manier bijdragen aan het helpen om jongeren te vertegenwoordigen bij het schrijven van nationaal milieubeleid? Bekijk gauw of er nog open vacatures zijn!