Werkgroep Participatie

Wil jij dat een zo divers mogelijke groep jongeren een stem krijgt bij het vormgeven van het nationaal milieubeleid? En wil jij meer jongeren betrekken in onderwerpen rondom milieu? Dan is de werkgroep Participatie iets voor jou!

Bij de werkgroep Participatie ga jij aan de slag om de mening van zoveel mogelijk jongeren te verzamelen zodat hun stem aan de beleidstafel meegenomen kan worden. In de eerste fase werk je mee aan het ontwikkelen van onze participatie tool waarmee we meningen ophalen. Daarna ga je activiteiten bedenken om jongeren te bereiken, organiseer je leuke evenementen en gaat vooral met heel veel jongeren praten. Zo weet jij precies wat jongeren denken en weet je hun stem over te brengen, daar waar het ertoe doet.

Binnen de werkgroep Participatie focus je je op het inclusief bereiken van een zo divers mogelijke groep jongeren en houd je je bezig met het organiseren van activiteiten en projecten, bijvoorbeeld op scholen. Samen met een team van enthousiaste en gemotiveerde leeftijdsgenoten geef je een praktische invulling aan deze ambitie. Hierin zal er veel vrijheid zijn voor eigen ideeën en creativiteit en is er genoeg budget beschikbaar om jullie plannen te realiseren.

  • Je doet mee aan samenwerking met andere gemotiveerde jongeren die ook willen bouwen aan een mooier Nederland
  • Je hebt mogelijkheid om impact te maken op het milieubeleid van de komende 30 jaar door middel van creatieve en tastbare activaties
  • Er zijn gezellige activiteiten en bijeenkomsten waaraan je mee kan doen
  • Je krijgt de mogelijkheid om trainingen te volgen om aan bepaalde vaardigheden te werken
  • Je kan meer kennis krijgen over processen die voorafgaan aan jongeren participatie
  • Jongeren vertegenwoordigen zo de schakel tussen hen en het Ministerie
  •  Je zorgt voor de dingen die in het veld moeten gebeuren
  • Je komt in contact met experts die kennis hebben over de milieuthema’s en jongerenparticipatie
Foto werkgroep participatie

Open vacatures?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij op deze manier bijdragen aan het helpen om jongeren te vertegenwoordigen bij het schrijven van nationaal milieubeleid? Bekijk gauw of er nog open vacatures zijn!