Werkgroep Participatie

Online

4-6 uur

Tot zomer 2023

Aanmelden voor 31 oktober 2022

Wil jij dat een zo divers mogelijke groep jongeren een stem krijgt bij het vormgeven van het nationaal milieubeleid? En wil jij meer jongeren betrekken in onderwerpen rondom milieu? Dan is de werkgroep Participatie iets voor jou!

Bij de werkgroep Participatie ga jij aan de slag om de mening van zoveel mogelijk jongeren te verzamelen zodat hun stem aan de beleidstafel meegenomen kan worden. In de eerste fase werk je mee aan het ontwikkelen van onze participatie tool waarmee we meningen ophalen. Daarna ga je activiteiten bedenken om jongeren te bereiken, organiseer je leuke evenementen en gaat vooral met heel veel jongeren praten. Zo weet jij precies wat jongeren denken en weet je hun stem over te brengen, daar waar het ertoe doet.

Foto werkgroep participatie

Wat doe je in een participatiewerkgroep bij de Jongerenmilieuraad?

Binnen de werkgroep Participatie focus je je op het inclusief bereiken van een zo divers mogelijke groep jongeren en houd je je bezig met het organiseren van activiteiten en projecten, bijvoorbeeld op scholen. Samen met een team van enthousiaste en gemotiveerde leeftijdsgenoten geef je een praktische invulling aan deze ambitie. Hierin zal er veel vrijheid zijn voor eigen ideeën en creativiteit en is er genoeg budget beschikbaar om jullie plannen te realiseren.

Hier herken jij jezelf in:

  • Je hebt zin om in een klein en hecht team samen te werken!
  • Hart voor jongerenvertegenwoordiging en/of milieu
  • Je krijgt energie van het in gesprek te gaan met jongeren
  • Je vindt het leuk om evenementen en projecten te organiseren of je wilt dit graag leren

Wat biedt de Jongerenmilieuraad:

  • Samenwerking met andere gemotiveerde jongeren die ook willen bouwen aan een eerlijker en mooier Nederland
  • Gezellige en interessante activiteiten en bijeenkomsten met andere JMR-leden 
  • De mogelijkheid om impact te maken op het milieubeleid van de komende 30 jaar
  • Mogelijkheid om je netwerk te ontwikkelen

Hoe solliciteer je?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij op deze manier bijdragen aan het helpen om jongeren te vertegenwoordigen bij het schrijven van nationaal milieubeleid? Schrijf je motivatie dan snel op en stuur deze voor 31 oktober 2022, samen met je telefoonnummer, naar solliciteren@jongerenmilieuraad.nl. Ben je liever creatief, dan mag je ook een video of een moodboard sturen! Je hoort zo snel mogelijk iets van ons terug!